” AUA! 18/19 “, üniversite öğrencilerini, “Sağlıkla Beslenen Fikirler” konusu ile ilgili alanlarda projeler üretmeye davet eder. Bu bağlamda, özellikle Tıp, Eczacılık, Hemşirelik, Sosyal Hizmet, Hukuk, Biyomedikal Mühendislik, Bilişim Mühendisliği, Ekonomi, İşletme ve Pazarlama alanlarında ekonomik, finansal, yaratıcı ve teknolojik nitelikteki yaklaşımlar düşünülebilir.

Yarışma teması altında geliştirilebilecek projeler için bazı öneriler:

1. Sosyal Sorumluluk Projeleri

a) Toplamın çoğunluğunu tehdit eden sağlık sorunlarına ilişkin beslenme ile ilgili farkındalık projeleri (Obezite, Kalp, Diyabet, Çölyak, Kolesterol, Hipertansiyon vs.)

b) Ekonomik kaynakları az olanlar için iyi beslenmeyi destekleyen eğitim projeleri

c) Risk faktörlerini azaltabilecek yenilikçi beslenme çözümleri

d) Bu alanda çalışan enstitülerle işbirliği halinde yürütülebilecek yenilikçi projeler

e) Beslenme konusunda dezavantajlı toplumlara yönelik STK projeleri

f) Beslenme konusunda özel ihtiyaç sahiplerine yönelik STK projeleri

g) Beslenme ile ilgili hastalıkların oluşmadan önlenmesine yönelik STK projeleri

h) Gençlere ya da çocuklara yönelik doğru beslenme projeleri

i) Türkiye’de ve Dünyada Açlık: Sosyal Sorumluluk - STK Projeleri

j) Global beslenme politikaları ve projeleri

2. Ürün ve Hizmetlere Yönelik Projeler

a) Beslenme alanındaki ürünlere yönelik iş planları oluşturulması

b) Beslenme alanındaki hizmetlere yönelik iş planları oluşturulması

c) Beslenme alanındaki risk gruplarına yönelik özel ek gıda ya da yiyeceklerin oluşturulması

d) Takviye edici gıdalara yönelik projeler

e) Besin Takviyelerinin Hayatımızdaki Yeri

f) Yemek alışkanlıklarına yönelik araştırma ve projeler

g) Beslenme Bilimi üzerine yeni iletişim yöntemleri

h) Beslenme ile ilgili servis veren yerlere yönelik projeler

3. Diğer Altbaşlıklar;

a) Bağışıklık Sisteminin Güçlendirilmesi

b) Yaşlılarda Beslenme

c) Gençlerde Beslenme

d) Çocuklarda Beslenme

e) Obezite ve Fast Food Alışkanlıkları

f) Besin Güvenliği ve Hijyen

g) Okullar ve Beslenme

h) Vitamin ve Minareller

i) Dengeli Beslenme Takibi

j) Sağlıklı Diyetler

k) Beslenme ve Yaşlanma Karşıtı Önlemler

l) Vücut Metabolizması ve Beslenme

m) Beslenme ve Sağlıklı Yaşam

n) İçecekler ve Beslenme

o) Doğal – Organik Gıdalar ve Beslenme

p) Vejeteryan ve Vegan Beslenme

q) Spor ve Beslenme

r) Tuz ve Sağlık

s) Şeker ve Sağlık

t) Yağlar ve Sağlık

u) Gıda Endüstrisi ve Sağlık

v) Dışarıda Yeme Alışkanlığı

w) Şehir Yaşamı ve Beslenme

x) Stres ve Beslenme

y) Ruh Sağlığı ve Beslenme